PARFUMS ~ FOUGERE GEUREN
ANDERE GEURFAMILIES

BLOEMENFAMILIE Sensueel en romantisch

CHYPREFAMILIE Sensueel en verleidelijk

CITRUSFAMILIE Vrolijk en energiek

HOUTFAMILIE Verfijnd en stijlvol

ORIENTAALSE FAMILIE Sterk en ongetemd


PRIKKEL JE FANTASIE MET FOUGERE PARFUMS

Geschiedenis van Fougere parfums

Fougere parfums hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1882. In dat jaar creëerde de Franse parfumeur Paul Parquet het eerste Fougere parfum, wat daarna uitgroeide tot een iconische geurcategorie. Het succes van Fougere parfums is te danken aan de combinatie van lavendel, eikenmos en coumarine, die zorgen voor een mannelijke geur met een fris karakter.

Het idee voor deze geur kwam bij Parquet op toen hij een wandeling maakte in het bos en de frisse, kruidige aroma's van de natuur opsnoof. Het woord "fougere" komt van het Franse woord voor varen, wat de basis vormt voor deze geuren.

Fougere parfums zijn te herkennen aan hun aromatische, houtachtige en kruidige geurnoten en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Door de toevoeging van bijvoorbeeld kruidige noten zoals tijm en rozemarijn krijgt de geur een interessante extra dimensie.

In de jaren '60 en '70 waren Fougere parfums enorm populair, vooral onder mannen. Tegenwoordig zijn ze nog steeds geliefd bij mannen en worden ze vaak gebruikt als basis voor andere geuren. Prikkel je fantasie met Fougere parfums en ontdek de vele mogelijkheden die deze geurcategorie te bieden heeft.

Kenmerken van Fougere parfums

Fougere parfums zijn populair onder zowel mannen als vrouwen vanwege hun veelzijdigheid en lange houdbaarheid. Deze geuren bevatten vaak een mix van houtachtige, kruidige en frisse aroma's, waardoor ze perfect zijn voor dagelijks gebruik, tijdens alle seizoenen en speciale gelegenheden.

Ingrediënten gebruikt in Fougere parfums

Fougere parfums zijn een van de meest populaire geuren voor mannen. Deze geur is tot op de dag van vandaag nog steeds geliefd. In deze paragraaf richten we ons op de ingrediënten die vaak worden gebruikt in Fougere parfums.

 • Een van de belangrijkste ingrediënten in Fougere parfums is vetiver. Vetiver is een gras dat voornamelijk wordt verbouwd in India. Het heeft een aardse geur die doet denken aan hout en tabak. Deze geur geeft Fougere parfums hun karakteristieke mannelijke geur.
 • Een ander ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in Fougere parfums is patchouli. Patchouli is een kruid dat afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het heeft een sterke, aardse geur die doet denken aan natte aarde en mos. Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt als basisnoot in Fougere parfums.
 • Geranium is een ander veelgebruikt ingrediënt in Fougere parfums. Het heeft een bloemige, zoete geur die doet denken aan rozen. Geraniumolie wordt vaak gebruikt om de geur van andere ingrediënten te verzachten en te versterken.
 • Bergamot is een citrusvrucht die wordt gebruikt om Fougere parfums een frisse, lichte noot te geven. Het heeft een lichte, fruitige geur die doet denken aan sinaasappels en citroenen.
 • Eikenmos is een mos dat groeit op eikenbomen. Het heeft een aardse, houtachtige geur die vaak wordt gebruikt als basisnoot in Fougere parfums. Eikenmos geeft de geur een diepere, meer mannelijke geur.
 • Lavendel is een kruid dat bekend staat om zijn ontspannende eigenschappen. Het heeft een frisse, kruidige geur die vaak wordt gebruikt om Fougere parfums een lichtere noot te geven. Lavendelolie wordt vaak gebruikt om de geur van andere ingrediënten te verzachten en te versterken.

Samen creëren deze ingrediënten de karakteristieke geur van Fougere parfums. Als je op zoek bent naar een mannelijke, kruidige geur die perfect is voor dagelijks gebruik, dan is Fougere de geur voor jou.

Bekende Fougere parfums

Fougere parfums zijn al jarenlang een populaire keuze voor mannen. Deze geurcategorie wordt gekenmerkt door de combinatie van frisse en kruidige tonen, waardoor het perfect is voor dagelijks gebruik. Een bekend Fougere parfum is ons FM nummer 419. Dit parfum heeft een frisse en aquatische geur en bevat tonen van mint, lavendel en sandelhout. FM nummer 110 is ook een bekend Fougere parfum. Dit parfum heeft een kruidige en sensuele geur en bevat tonen van munt, kaneel en vanille. Kortom, als je op zoek bent naar een geur die je fantasie prikkelt, dan zijn Fougere parfums zeker het proberen waard.

Hoe kies het Fougere parfum dat bij je past?

Als je op zoek bent naar het perfecte Fougere parfum, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden.

 • Allereerst dien je te kijken naar je eigen geurprofiel. Welke geuren vind je lekker? Houd je van frisse, kruidige of houtachtige geuren? Fougere parfums hebben vaak een combinatie van deze geuren, dus bedenk wat voor jou het belangrijkst is.
 • Daarna kijk je naar de ingrediënten. Fougere parfums bevatten vaak noten van lavendel, bergamot, geranium en eikenmos. Maar er zijn ook varianten met toevoegingen van bijvoorbeeld citroen, jasmijn of sandelhout. Bedenk welke ingrediënten jouw voorkeur hebben en zoek een Fougere parfum dat daarbij past.
 • Vervolgens is de gelegenheid waarvoor je het parfum wilt dragen van belang. Fougere parfums zijn vaak geschikt voor dagelijks gebruik, maar er zijn ook varianten die meer geschikt zijn voor speciale gelegenheden. Kijk dus goed naar de beschrijving van het parfum en bedenk voor welke gelegenheid je het wilt gebruiken.
 • Ook is het van belang om het seizoen mee te laten wegen. Sommige Fougere parfums zijn meer geschikt voor de zomer, terwijl anderen juist beter passen bij de herfst of winter. Bedenk in welk seizoen je het parfum vooral wilt dragen en zoek daar een passende variant bij.
 • Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeur en huidtype. Niet elk Fougere parfum is geschikt voor iedereen. Probeer verschillende varianten uit en kijk welke het beste bij jouw persoonlijke voorkeur en huidtype past. Zo kun je uiteindelijk het Fougere parfum vinden dat perfect bij jou past en dat jouw fantasie prikkelt.

Twijfel je toch nog? Kies dan eerst voor een sample-pakketje van 5 parfumsamples.