BLOG

Top 10 Heren- en Damesparfums

Altijd handig zo'n lijstje met top 10 Heren- en Damesparfums. Een parfum top 10 is een lijst die je een verscheidenheid aan geuren brengt. Met behulp van deze lijst kun je mogelijk (op basis van je eigen persoonlijkheid en jouw voorkeur voor geur) jouw ideale parfum uitkiezen. Maar vooraleer je de lijst kunt gebruiken is het belangrijk om jezelf eerst bewust te zijn (of worden) van je geurvoorkeuren. 

Lees meer »

Parfum & de zon

Het is zonnig buiten en je voelt de warmte op je huid. Je voelt je vrolijk en aantrekkelijk. Je kleedt je mooi aan en je gaat qua parfumkeuze voor je favoriete parfum. Deze breng je royaal aan op je hals en je polsen.

Lees meer »

Hoeveel kost een parfum nou eigenlijk echt?

Zoals de meeste van jullie zullen weten, kun je bij De GeurenTuin parfum van Federico Mahora (FM) kopen. FM is een bedrijf dat parfum en lichaamsverzorging produceert. Met name de parfum is in vergelijking met de High End parfums stukken goedkoper. Dit wekt het gevoel op dat FM-parfum namaak of verdund is, maar dit echt niet zo. Maar waarin zit dan dat prijsverschil? Waarom is een parfum met dezelfde geurolie bij FM €57 per 100 ml en bij het luxere merk €142 per 100 ml? 

Lees meer »

Dromenvangers alias “Dreamcatchers”

Als kind was ik gebiologeerd door dromenvangers. Ik had er zelf geen, maar we kwamen ze tegen op souvenirmarkten op onze vakantiebestemmingen. Mijn ouders waren niet zo van de (onnuttige) snuisterijen, maar hielden (en houden) meer van strakke moderne en (vooral) nuttige artikelen. Ik daarentegen ben wat dat betreft meer een verzamelaar. Iemand die het leuk vind om op souvenirmarkten, spirituele- en rommelwinkeltjes rond te snuffelen naar de leukste producten, de onontdekte pareltjes om mijn verzameling mee aan te vullen.   

Lees meer »

Assortiment uitbreiding

Al van jongs af aan merk ik dat ik rustig word als ik terug ga naar de basis, terug ga naar mezelf. Zoals ik een blog of 2 terug ook al benoemde (zie blog "Ontwikkelingen"), is het voor mij belangrijk om me met enige regelmaat terug te trekken in de natuur. De stilte van mijn omgeving in laten werken op mezelf, me bewust te zijn van elke stap die ik zet. En eerlijk is eerlijk, ik maak daar sinds ik een druk gezin heb, steeds minder vaak tijd voor vrij. Wel merk ik dat ik, ook met het oog op het milieubewust zijn en de toekomst, me steeds bewuster ben van de impact die wij als mensen hebben op de planeet aarde. En dan heb ik het niet alleen maar over de toenemende berg plastic, verspilling en de uitstootgassen (zie blog “Veranderingen”).

Lees meer »

Traditie van lekker eten

Als ik dit zo schrijf, gaan je eerste gedachten mogelijk uit naar de kerstdagen. Het duurt tenslotte nog maar ruim een week en dan is het weer zover. En vandaag de dag lijkt het (bijna altijd) vanzelfsprekend dat je de kerstdagen vrij bent en deze dag doorbrengt met familie en/of vrienden waarbij de heerlijkste etenswaren op tafel staan. Vaak krijg je rond deze tijd ook een kerstpakket vanuit je werkgever, om je te bedanken voor je bijdrage en je goede werk het afgelopen jaar.

Lees meer »

Ontwikkelingen

Gek eigenlijk, toen ik begon als business partner bij FM (Federico Mahora) had ik NOOIT kunnen bedenken dat ik nu een echt eigen bedrijf zou hebben. Een bedrijf waar ik continu op zoek ga naar nieuwe ideeën en producten.

Lees meer »

Hoe zit het met...

De afgelopen jaren wasten en verzorgden we ons lichaam met allerlei verzorgingsproducten zonder ons druk te maken over de ingrediënten van deze verzorgingsproducten. Dát is tegenwoordig wel anders. In reclames vliegen termen als parabenen, sulfaten, sls en siliconen je om de oren. En dan met name wanneer het níet in een product zit. En ik moet eerlijk bekennen dat ik me daar ook schuldig aan maak, omdat ik transparant wil zijn in wat voor soort verzorgingsproducten De GeurenTuin aanbied. Verzorgingsproducten zonder schadelijke ingrediënten.

Lees meer »

Geurverspreiders

Geurverspreiders zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt oliebranders, geurstokjes, geurstenen, diffusers en zo kan ik nog wel even doorgaan. Geurverspreiders zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van een geur door een kamer of ruimte. Daarnaast bevochtigen bepaalde soorten geurverspreiders ook de lucht en kunnen ze je stemming beïnvloeden. Meer weten? Lees dan snel verder.

Lees meer »

De zomer in je bol (of op je huid?)

Heerlijk, het is weer zomer! Lange dagen, de zon op je huid, leuke dingen doen en (meer) tijd voor vrienden en familie. Uhm nou, de zon op je huid?!? Eerlijk gezegd is de zomer van 2023 tot nog toe vooral nat. Maar ondanks die natheid wil ik het toch graag hebben over de effecten van de zon. Je hebt tenslotte maar 1 huid en daar moet je je hele leven mee doen. Dus een beetje zuinig zijn op je huid, is slim. 

Lees meer »

Wat doet geur met je?

Ken je dat? Je loopt over straat en ineens ruik je een geur waarbij je direct weer staat op je vakantiebestemming van afgelopen jaar: Bij dat kruidenkraampje op de markt, aan de koffie in dat kleine tentje op de hoek of op die camping te midden van de lavendelvelden.  

Lees meer »

Lottea

Met heel veel trots verwelkomen wij Lottea als nieuw merk in ons assortiment. Lottea is thee met net dat beetje extra wat thee zo speciaal kan maken. Alle thee van Lottea is met zorg samengesteld en heeft zijn eigen unieke smaak met een al even unieke naam. Lottea thee is niet zomaar thee, maar thee met een verhaal, een boodschap. Ze zijn zo samengesteld dat ze uitstekend passen bij gelegenheden, bij momenten uit het leven.

Lees meer »