KRISTALLEN EDELSTENEN ARMBANDEN


KRISTALLEN EDELSTENEN OORBELLEN


POPULAIRE EDELSTENEN EN KRISTALLEN


De meest populaire edelstenen en kristallen zijn Amethist, Bergkristal, Rozenkwarts, De Gouden driehoek, Carneool, Rhodoniet en Aquamarijn. 

Amethist ~ Brengt rust in je hoofd. Amethist zorgt voor rust, stabiliteit en harmonie.

Bergkristal ~ Werkt spiritueel zuiverend. Bergkristal beschermt tegen straling en negatieve energie van buitenaf. Bergkristal kan daarnaast de kracht van een andere steen versterken. 

Rozenkwarts ~ Brengt je liefde. Daarnaast werkt deze steen goed bij innerlijke genezing. 

De Gouden driehoek ~ Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts vormen samen de gouden driehoek, omdat ze elkaars kracht versterken. Samen genereren ze een optimale positieve energiestroom, waardoor meer rust, balans en ontspanning ontstaat. Ze worden dan ook meestal als driehoek in de leefomgeving geplaatst, waardoor een energieveld onstaat.  

Carneool ~ Helpt je om in je eigen kracht te staan. Carneool geeft energie, motiveert en stimuleert creativiteit en zorgt voor een betere doorstroming van energie.

Rhodoniet ~ Ondersteunt bij het verwerken van verlies of bij het doorkomen van een moeilijke periode. Rhodoniet werkt kalmerend en houdt je hoofd koel om de balans terug te kunnen vinden. 

Aquamarijn ~ Helpt je met behouden van de focus. Aquamarijn geeft zelfvertrouwen zodat je uitdagingen aan durft te gaan. Het gaat spanningen tegen en lost boodheid en irritatie op. 


Losse steen of sieraad

Wanneer je optimaal van de werking van edelstenen gebruik wilt maken, is het belangrijk de steen bij je te dragen. Dan kan als losse steen of als sieraad. Zo kun je sommige stenen prima in patronen (denk bijvoorbeeld aan de Gouden driehoek) in je leefomgeving leggen, maar wanneer je een steen gekozen hebt voor zijn zuivere werking, wordt dragen op de huid aanbevolen. Een goede manier om dit te doen, is door de steen te dragen als sieraad, bijvoorbeeld als armband, ring of ketting. De werking wordt dan intenser, omdat je de steen in je aura draagt en deze meer in contact komt met de energiestromen in je lichaam.