PARFUMS ~ ORIENTAALSE GEUREN
ANDERE GEURFAMILIES

BLOEMENFAMILIE Sensueel en romantisch

CHYPREFAMILIE Sensueel en verleidelijk

CITRUSFAMILIE Vrolijk en energiek

FOUGEREFAMILIE Verleidelijk en klassiek

HOUTFAMILIE Verfijnd en stijlvol


ORIËNTAALSE PARFUMS: DE ONWEERSTAANBARE GEURBELEVING

Geschiedenis van Oriëntaalse parfums

De geschiedenis van Oriëntaalse parfums gaat terug tot het Midden-Oosten en India, waar de eerste kruidige geuren werden ontwikkeld. Deze geuren werden gemaakt met ingrediënten zoals muskus, amber en wierook en werden gebruikt bij religieuze rituelen en huwelijken. In de 19e eeuw werden deze oriëntaalse geuren populair in Europa en werden ze steeds vaker gecombineerd met westerse parfumnoten. Tegenwoordig worden deze parfums gebruikt door zowel mannen als vrouwen en zijn ze verkrijgbaar in vele verschillende varianten. Oriëntaalse parfums, met ingrediënten als kanaal, saffraan en vanille, zijn vooral populair onder vrouwen. Oriëntaalse parfums voor mannen zijn vaak wat zwaarder.

Oriëntaalse parfums staan sowieso bekend om hun intense geurbeleving en zijn vaak wat zwaarder dan westerse parfums. Door de combinatie van kruidige en zoete geuren creëren deze parfums een onweerstaanbare geurbeleving die veel mensen aanspreekt. Of je nu op zoek bent naar een kruidig parfum voor dames of een kruidige geur voor heren, met oriëntaalse parfums zit je altijd goed.

De populariteit van Oriëntaalse parfums

Oriëntaalse parfums zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Het kruidige parfum heeft een ongetemde en sensuele uitstraling die perfect past bij vrouwelijke elegantie en de krachtige man. De geur blijft gedurende de gehele dag hangen en zorgt voor een exotisch karakter. De veelzijdige geurcombinaties maken het mogelijk om een unieke geurbeleving te ervaren. Het is dan ook niet verrassend dat deze oriëntaalse geuren aantrekkelijk zijn voor mannen en voor vrouwen.

Verschillende soorten Oriëntaalse parfums

Oriëntaalse parfums zijn geliefd vanwege hun kruidige en sensuele geuren. Deze geuren worden gecreëerd door de toevoeging van Oosterse kruiden en specerijen. Deze ingrediënten zorgen voor een warme en zware geur die zowel door mannen als vrouwen wordt gewaardeerd.

 • Een van de meest populaire noten in Oriëntaalse parfums is amber. Dit ingrediënt geeft de geur een zoete en warme toon.
 • Vanille is ook een veelvoorkomende noot in deze parfums. Het voegt een zoete en romige geur toe die perfect past bij de andere ingrediënten.
 • Muskus is een andere veelgebruikte noot die zorgt voor een sensuele en verleidelijke geur.

Er zijn verschillende subcategorieën binnen Oriëntaalse parfums.

 • Zo zijn er florale oriëntaalse parfums die bloemige noten bevatten.
 • Houtachtige oriëntaalse parfums bevatten daarentegen meer houtachtige noten.
 • Kruidige parfums voor heren zijn erg populair binnen Oriëntaalse parfums. Deze geuren bevatten vaak noten van kaneel, peper en nootmuskaat. Kruidige geuren voor dames bevatten daarentegen vaak noten van gember, kardemom en kruidnagel.

Kortom, Oriëntaalse parfums bieden een onweerstaanbare geurbeleving. Of je nu op zoek bent naar een zwoele en sensuele geur of juist een kruidige geur, er is altijd wel een Oriëntaalse parfum dat bij jou past.

Tips voor het dragen van Oriëntaalse parfums

Oriëntaalse parfums staan bekend om hun kruidige en exotische geuren. Het dragen van deze parfums kan een unieke en onweerstaanbare geurbeleving creëren. Hieronder volgen enkele tips voor het dragen van oriëntaalse parfums om het meeste uit deze geuren te halen.

 • Kies een geschikte gelegenheid: Oriëntaalse geuren zijn vaak zwaar en intens, dus kies de juiste gelegenheid om ze te dragen. Voor formele evenementen en avondfeesten zijn deze geuren perfect geschikt.
 • Combineer met neutrale kleding: Kruidige parfums hebben al een sterke aanwezigheid, dus combineer ze met neutrale kleding om de aandacht op de geur te vestigen.
 • Vermijd sterk geparfumeerde wasmiddelen en stoffenverzachters die de geur van het parfum kunnen verstoren. Breng aan op de juiste plekken: Breng oriëntaalse parfums aan op de warme delen van het lichaam, zoals de polsen, nek en achter de oren. Deze plekken helpen de geur beter te verspreiden.
 • Laat het parfum rusten op de huid: Laat het parfum even rusten op de huid voordat je je aankleedt. Dit helpt om de geur beter te absorberen en te laten mengen met de natuurlijke geur van je huid.
 • Draag niet te veel: Overmatig gebruik van een kruidige geur kan overweldigend zijn en anderen storen. Gebruik slechts een kleine hoeveelheid om een subtiele, maar aanwezige geur te creëren.
 • Pas op met gevoelige huid: Sommige oriëntaalse parfums bevatten krachtige ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Test het parfum eerst op een klein stukje huid voordat je het op je hele lichaam aanbrengt. Als je last hebt van een gevoelige huid, vermijd dan het gebruik van deze parfums.

Hoe kies je het Oriëntaalse parfum dat bij je past?

Als je op zoek bent naar een Oriëntaals parfum dat bij je past, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden.

 • Allereerst is het belangrijk om te kijken naar je persoonlijke voorkeur en smaak. Houd je van kruidige geuren of juist meer van bloemige geuren?
 • Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de gelegenheid waarvoor je het parfum wilt dragen. Een zwaardere, kruidige geur kan bijvoorbeeld beter passen bij een avondje uit dan bij een zakelijke afspraak.
 • Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is de samenstelling van het parfum. Oriëntaalse geuren staan bekend om hun rijke en complexe noten van onder andere kruiden, specerijen en houtsoorten. Het is daarom goed om te kijken naar welke ingrediënten er in het parfum verwerkt zijn en of deze aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeur en smaak.
 • Ook is het belangrijk om te letten op de intensiteit en duur van de geur. Sommige Oriëntaalse parfums hebben een sterke, langdurige geur die de hele dag blijft hangen. Dit kan fijn zijn als je graag de hele dag door een bepaalde geur wilt ruiken, maar kan ook te veel zijn als je gevoelig bent voor sterke geuren.
 • Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met eventuele allergieën of gevoeligheden voor bepaalde ingrediënten. Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor bepaalde kruiden, is het verstandig om een kruidig parfum te vermijden.
 • Voor heren zijn er vooral verschillende kruidige geuren beschikbaar, terwijl dames kunnen kiezen uit een breed scala aan Oriëntaalse parfums met diverse kruidige en bloemige noten.

Door rekening te houden met deze verschillende factoren, kun je het Oriëntaalse parfum vinden dat perfect bij jou past.