PLASTICVRIJ DOUCHEN


De wereld stroomt over van het plastic afval wat zichtbaar is in onze oceanen. Het drijvende plastic (de plastic soup) wordt door vogels, zeedieren en vissen aangezien voor voedsel. Plastic richt daardoor veel schade aan bij deze dieren en indirect ook bij ons mensen. De voorspelling is dat de oceanen halverwege deze eeuw uit meer plastic dan vis zal bestaan.

Dit hebben we als mens zelf veroorzaakt, dus moeten we daar zelf ook wat aan doen. En dat kan nu!

Te beginnen bij:

EEN PLASTICVRIJE BADKAMER

Om een plasticvrije badkamer te krijgen, is het allereerst belangrijk alle plastic verpakkingen te vervangen door meer duurzame alternatieven. Echter, het is niet alleen de plastic verpakkingen in je badkamer die vervangen dienen te worden, maar denk ook aan de producten waar microplastics in verstopt zitten. Microplastics zijn zo klein dat je ze niet ziet, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Omdat microplastics zo klein zijn, komen ze makkelijk in ons drinkwater terecht en daarmee in ons lichaam. Wil je je badkamer echt plasticvrij maken? Dan zul je ook deze producten moeten vervangen voor meer duurzame alternatieven.  

WIST JE BIJVOORBEELD DAT?

* Jaarlijks ongeveer 311 miljoen ton nieuw plastic wordt aangemaakt?

* De productie van plastic nog elk jaar met 8% stijgt?

* We per persoon gemiddeld zo'n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar gebruiken?

* We van al het plastic wat we gebruikten zo'n 50% maar één keer gebruiken voordat we het weggooien?

* 91% van het plastic NIET wordt gerecycled?

* Het bijna 400 jaar duurt om plastic af te breken?


Tijd om over te stappen naar een meer duurzaam alternatief!

Om over te schakelen op een zero- of low wast lifestyle kun je prima beginnen met het plasticvrij maken van je badkamer. Dat betekent op zoek naar een plasticvrije douchegel en plasticvrije shampoo!


WEGGOOIEN DAN MAAR?

Het meest duurzaam is om eerst de producten die je al in huis hebt op te maken en ze dan bij herkoop te vervangen door plasticvrije varianten. Je zult ontdekken dat in de wereld van plasticvrije shampoo en plasticvrije douchegel veel mogelijkheden bestaan om plasticvrij te douchen: Producten zonder plastic verpakking en/of zonder toevoeging van microplastics.

Zo winnen de plasticvrije douchegels, zoals bijvoorbeeld de Body Bars, steeds meer terrein. Ook de plasticvrije Shampoo Bars vinden steeds meer hun weg in de plasticvrije badkamer. En de Bars-familie breidt steeds verder uit. Zo zijn er nu ook Conditioner BarsHaarmasker Bar, een Body- en Face Scrub Bar en verschillende Body Oil Bars.  De Bars zitten verpakt in een papieren doosje gemaakt van naaldhout en ze hebben een zuivere samenstelling. Dit maakt de papieren doosjes geschikt om na gebruik te recyclen. En dát is natuurlijk goed nieuws voor het milieu. 

DE PRIJS

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je nieuwe plasticvrije badkamer je een vermogen gaat kosten. Voor een Shampoo Bar betaal je slechts €8.95 en voor een Body Bar €6.95. Daarnaast gaan de Bars lekker lang mee en bespaar je met één Shampoo Bar ongeveer 3 plastic shampoo flessen. Tot slot zijn Shampoo Bars natuurlijker dan shampoo uit flessen. Beter voor je haar, het milieu én dus je portemonnee.