THE HOUSE OF OPULENCE GEURKAARSEN


THE HOUSE OF OPULENCE 

Alle geurkaarsen van The House of Opulence zijn gemaakt met pure botanische was, met een optimaal brandgedrag. De kaarsen zijn vegan, niet getest op dieren en worden alleen geleverd met natuurlijke ingrediënten. Voor deze geurkaarsen wordt uitsluitend in Europa geproduceerde koolzaadwas gebruikt. Doordat de koolzaadplanten in Europa geteeld worden, is geen import per containerschip nodig, waardoor onze ecologische voetafdruk nog kleiner wordt. Sterker nog, koolzaadplanten bieden door hun prachtige gele bloemen ook bijen en andere insecten een waardevol leefgebied. En last but not least, de kaarsen van The House of Opulence worden met veel liefde met de hand gemaakt.

 

Waarom wordt geen sojawas gebruikt?

Sojawas mag tegenwoordig op de markt worden gebracht als het milieuvriendelijke alternatief, maar in werkelijkheid wegen de nadelen zwaarder dan de voordelen: regenwouden worden gekapt om soja te verbouwen. Bovendien wordt 90% van de soja in de wereld verbouwd met genetisch gemanipuleerde zaden en sojawas moet ook per containerschip naar Europa worden geïmporteerd.

Waarom is het oppervlak van de kaars soms wat oneffen?

Na het eerste aansteken en afkoelen van de kaars kan het oppervlak ook een andere kristallisatie vertonen en ongelijkmatig worden. Dit is geen kwaliteitsfout, maar een teken dat de kaars is vervaardigd zonder toevoeging van synthetische toevoegingen. 

Belangrijk

1. Zorg dat de kaars bij het aansteken op een hittebestendige, vlakke ondergrond wordt geplaatst die vrij is van tocht en brandbare voorwerpen.

2. Voor de beste resultaten knipt u de lont af tot 6 mm voordat u deze (opnieuw) aansteekt.

3. Doof de kaars als de vlam groter wordt; laat de was een beetje afkoelen om vervolgens de pit af te knippen.

4. Houd het wasoppervlak vrij van voorwerpen zoals verbrande luciferkoppen en lontresten.

5. Brandt de kaars altijd in het zicht en houd deze uit de buurt van kinderen en huisdieren.

6. Raak de kaars niet aan als hij aanstaat.

7. Laat de kaars niet volledig opbranden, omdat de bodem van de pot dan te heet kan worden.