THEE


LOTTEA THEETJES

"Met liefde gemaakt, met liefde gegeven"


Ben jij op zoek een origineel theekadootje voor jezelf of voor een ander?

Kies eens voor een buisje gevuld met Lottea.


ACCESSOIRES

Nieuw

Theezeefje rvs

€ 1,99
Nieuw

Theezeefje rvs

€ 1,99

Het hartvormig thee-ei heeft een lang handvat, waardoor je makkelijk met dit thee-ei kunt roeren zonder je handen te verbranden. Aan het uiteinde van het handvat zijn twee hartjes uitgesneden en ook het thee-ei zelf is in de vorm van een hartje. Het thee-ei kun je heel eenvoudig openklappen en weer sluiten. 

 

Het bolvormig theezeefje is een theezeefje met knijpsysteem, waardoor losse theebladeren eenvoudig opgeschept kunnen worden. Theezetten met losse thee was nog nooit zo snel en eenvoudig!

 

Beide theezeefjes kun je gebruiken voor zowel een kopje thee als een volle pot. 


ZETADVIES

Hoeveelheid

Gebruik +/- 2 gram thee (ongeveer 1 flinke theelepel) per kop of +/- 5 gram voor een volle theepot (à 1 liter).

Temperatuur

Dit wist je mogelijk niet maar iedere soort thee heeft zijn eigen watertemperatuur. Afhankelijk van de theesoort kun je het water direct gebruiken of dien je het even te laten staan. Water voor witte en groene thee moet een aantal minuten van de kook af zijn. Eventueel kun je ook een scheutje lauw water toevoegen aan het gekookte water. 

Temperatuur per theesoort

Zwarte thee: 100 graden
Groene thee: 80 graden
Witte thee: 80 graden
Rooibos thee: 100 graden

De juiste trektijd

Naast een eigen watertemperatuur heeft iedere theesoort ook zijn eigen trektijd. Natuurlijk houdt niet iedereen van dezelfde theesterkte maar let op met losse thee te lang laten trekken. Dan kan de smaakt bitter worden. Losse thee kun je overigens gewoon laten trekken zonder te bewegen, dan komt de smaak vanzelf vrij op het moment dat de theeblaadjes zich ontvouwen en ‘opzwellen’.

Trektijd per theesoort

Zwarte thee: 3 tot 4 minuten
Groene thee: 2 tot 3 minuten
Witte thee: 2 tot 3 minuten
Rooibos thee: 6 tot 7 minuten