ETHERISCHE OLIËN VOOR KINDEREN


GRATIS INFO BOEKJE

Bij elke bestelling met een product uit onze kinderlijn etherische oliën ontvang je een gratis info boekje over het veilig gebruik van etherische oliën bij kinderen.


VEILIG GEBRUIK VAN ETHERISCHE OLIËN BIJ KINDEREN

Etherische oliën kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan de gezondheidsroutine van kinderen, maar het is belangrijk om rekening te houden met de veiligheid en juiste toepassing ervan.

 • Ten eerste is het essentieel om de aanbevolen leeftijd voor het gebruik van etherische oliën bij kinderen in acht te nemen. Over het algemeen wordt geadviseerd om etherische oliën pas te gebruiken bij kinderen vanaf 2 jaar oud. Voor baby's jonger dan 2 jaar kunnen sommige etherische oliën te sterk zijn en hun gevoelige huid of luchtwegen irriteren. De etherische oliën van De Groene Linde zijn handig op leeftijd ingedeeld zodat je zeker weet welke olie vanaf welke leeftijd geschikt is. Zie voor meer informatie onderstaand doseerschema en de productinformatie per product. Onthoudt ook dat bij kinderen echt geldt: Less is more.
 • Een ander belangrijk aspect is de verdunning van etherische oliën voor kinderen. Breng etherische oliën NOOIT onverdund aan op de huid van kinderen en laat ze het NOOIT innemen. Kinderen kunnen de etherische oliën nog niet goed verwerken. Wil je toch graag een olie gebruiken bij een kindje maar is het nog te klein voor die betreffende olie, dan kun je de olie in een flesje doen en dit flesje onder het matras van je kindje leggen. Op deze manier kan je kindje toch baat hebben bij de geurfrequentie van de betreffende olie. Deze werkt door het flesje heen.
 • Als het gaat om geschikte toepassingsmethoden voor kinderen, kunnen etherische oliën op verschillende manieren worden gebruikt. De meest gebruikte methoden zijn om de olie te gebruiken met behulp van:
  • een Roll On (vanaf 2 jaar), waarbij de olie verdund in Jojoba olie op de huid wordt aangebracht.
  • aromatherapie (vanaf 2 jaar), waarbij de oliën worden verspreid in de lucht met behulp van een diffuser.
   • Wil je de diffuser al < 2 jaar gebruiken, dan kan dat bij de oliën waarbij staat ‘geschikt voor 6 – 24 maanden. Zet de diffuser aan wanneer je je kindje naar bed brengt, maar zet de diffuser uit wanneer je de kamer verlaat.
  • een Roomspray (vanaf 2 jaar), waarbij je enkele keer sprayt in de kamer
  • een Auraspray (vanaf 4 jaar), waarbij je 1 of 2 keer sprayt boven het hoofdje van je kind.
  • Het badwater van je kindje, waarbij je een badje klaarmaakt met een schepje himalaya zout en een scheutje basisolie zoals bijvoorbeeld konijntje zacht. Ook kun je een panda badje maken.

DOSEERSCHEMA BABY'S EN KINDERLIJN

 

Hoeveelheden in diffusers

0 - 6 mnd 6 - 24 mnd 2 - 4 jaar 4 - 8 jaar
0 druppels 2 druppels* 2 - 4 druppels 4 - 6 druppels

*Alleen voor de milde etherische oliën en geurfrequenties uit deze leeftijdscategorie.

Hoeveelheden op een geursteen of knuffel

0 - 6 mnd 6 - 24 mnd 2 - 4 jaar 4 - 8 jaar
0 druppels 1 druppel* 2 druppels 2 druppels

*Alleen voor de milde etherische oliën en geurfrequenties uit deze leeftijdscategorie.

Hoeveelheden in bad of massage olie (per 20 ml)

0 - 6 mnd 6 - 24 mnd 2 - 4 jaar 4 - 8 jaar
0 druppels 2 druppels* 4 druppels 6 druppels

*Alleen voor de milde etherische oliën en geurfrequenties uit deze leeftijdscategorie.

Toepassen van een roll on

0 - 6 mnd 6 - 24 mnd 2 - 4 jaar 4 - 8 jaar
Niet Max 2 keer per dag* Max 2 keer per dag Wanneer nodig

*Alleen voor de milde rollers uit deze leeftijdscategorie