SHAMPOO BARS COLLECTIE


~ Beter voor het milieu, goed voor je huid en haar! ~


De GeurenTuin biedt shaving bars, shampoo bars, conditioner bars, body bars, face bars, haarmasker bars en een natuurlijke deodorant aan in haar shampoobars collectie.

WAT IS EEN SHAMPOO BAR?

Een Shampoo Bar (ook wel bekend als haarzeep) is eigenlijk hetzelfde als een reguliere shampoo. Het enige verschil is dat reguliere shampoo voor ongeveer 80% uit water bestaat, waardoor het vloeibaar is en vaak wordt verpakt in een plastic shampoo fles. Een Shampoo Bar is shampoo in een vaste vorm, hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig (een gerecycled papieren zakje is voldoende) en bespaar je erg veel plastic. Omdat een Shampoo Bar geen vloeistof bevat is het de ideale reisgenoot en mag je het gewoon meenemen in je handbagage.

Met één Shampoo Bar bespaar je ongeveer 3 plastic shampoo flessen. Daarnaast zijn Shampoo Bars ook natuurlijker. Beter voor je haar én het milieu.COLLECTIE

ShampooBars is opgericht door een kleine groep mensen die een stap willen zetten naar een schonere wereld, een groener morgen. Het doel van Shampoo Bars is om het gebruik van plastic (shampoo) flessen te minderen. Het team van Shampoo Bars biedt een betaalbaar alternatief aan voor plastic flessen in de badkamer. Zij maken zich hard om duurzame plastic vervangende cosmetica alternatieven mogelijk te maken voor iedereen. Naast de Shampoo Bars bestaat het assortiment inmiddels uit Conditioner Bars, Body Bars, Face Bars, Haarmasker Bars, Shaving Bars en een Natuurlijke Deodorant. 

PRODUCTIE EN VERPAKKING

De productie van de Bars gebeurt duurzaam en zoveel als mogelijk vrij van plastic. Iedere Bar wordt met de hand gemaakt in Nederland. Dat voel je, dat zie je en dat ervaar je. De doosjes van de Bars zijn van naaldhout gemaakt en hebben een zuivere samenstelling, dit maakt ze geschikt om na gebruik te recyclen. 

VEGAN EN CRUELTY FREE

Het aantal vegan en cruelty haarproducten nemen sterk in populariteit toe. Het zijn echter twee verschillende soorten. Een vegan haarproduct wil zeggen dat in het volledige productieproces geen dierlijke ingrediënten zijn gebruikt en dat het product niet op dieren is getest. 

Cruelty free geeft aan dat het product niet op dieren is getest, maar dit product kan wel dierlijke ingrediënten bevatten. Dierlijke ingrediënten die vaak gebruikt worden zijn de volgende: panthenol, aminozuren, bijenwas, lanoline/wolvet, karmijn (E120), honing, collageen, elastine, gelatine, ei, melk, hyaluronzuur, stearinezuur, placenta en slakkenslijm. 

Een vegan haarproduct is dus altijd cruelty free, maar andersom niet. Een cruelty free product is niet altijd vegan. De GeurenTuin biedt verschillende vegan shampoobars en cruelty free shampoobars aan. Hoe gebruik je een Shampoo Bar?

  1. Zorg dat je handen nat zijn.
  2. Wrijf de Shampoo Bar tussen je handen. Je kan ook rechtstreeks met de Shampoo Bar over je natte haar wrijven
  3. Masseer het schuim zorgvuldig door je haren.
  4. Spoel de shampoo uit je haren.
  5. Bewaar de Shampoo Bar op een droge plek.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk erg simpel. Omdat onze Shampoo Bars veel voedende oliën bevatten, is het voor veel mensen niet nodig om hiernaast nog gebruik te maken van een conditioner. Heb jij snel droog en/of pluizig haar? Dan raden wij het aan om wél een conditioner te gebruiken. Bekijk ons assortiment met Conditioner Bars.

Hoe bewaar je een Shampoo Bar?

Als je klaar bent met het wassen van je haar is het belangrijk dat de Shampoo Bar de kans krijgt om goed te drogen, zo zal hij langer meegaan. Wij bieden verschillende accessoires aan om jouw Shampoo Bar te bewaren, bijvoorbeeld een bamboe zeepschaaltje, het Shampoo Bars waszakje en een zeepplankje waar maar liefst drie producten tegelijk op kunnen drogen.