BODY BARSAANVULLENDE INFORMATIE

Wil jij meer informatie over Plasticvrij Douchen of Vegan & Cruelty Free? Dat vind je op de betreffende pagina's.


DE BODY BAR: EEN DUURZAAM ALTERNATIEF VOOR TRADITIONELE DOUCHEGEL

Wat is een Body Bar?

Een bodybar is een stuk zeep dat speciaal is ontworpen voor gebruik onder de douche. Het is een duurzaam alternatief voor traditionele douchegels. Bodybars zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevatten geen plastic verpakkingen. Dit maakt ze niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je huid. Er zijn verschillende soorten bodybars beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen voor de huid. Ze zijn ook geweldig voor op reis, omdat ze compact, geen vloeistof bevatten en lichtgewicht zijn.

Hoe gebruik je een Body Bar?

Het gebruik van een Body Bar is heel simpel. Allereerst houd je de Body Bar onder de douche of in bad zodat hij nat kan worden. Vervolgens wrijf je de bar over je natte huid en masseer je de schuimende bar over je lichaam. Spoel daarna de bar af en leg hem op een droge plaats, bijvoorbeeld op een zeepschaaltje of -zakje om de bar droog te houden. Zo kun je langer van je Body Bar genieten.

Voordelen van douchen met een Body Bar

Een Body Bar is een duurzaam alternatief voor traditionele douchegels. Het heeft vele voordelen ten opzichte van de gebruikelijke plastic flessen. Ten eerste zorgt het gebruik van een Body Bar voor minder afval en is het milieuvriendelijk. Door het gebruik van natuurlijke ingrediënten is het ook nog eens goed voor je huid. Daarnaast gaat een Body Bar langer mee dan een fles douchegel waardoor je geld bespaart en minder vaak nieuwe producten hoeft te kopen. Een ander groot voordeel is dat er geen plastic verpakking nodig is, waardoor het milieu minder belast wordt. Tot slot is het handig om mee te nemen op reis omdat het compact is en niet lekt. Al met al zijn er genoeg redenen om over te stappen op een Body Bar en bij te dragen aan een duurzame wereld.

Verschillende soorten Body Bars

Body Bars zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en geuren.

 • Zo is er bijvoorbeeld de Body Bar Citroen, die bekend staat om zijn verfrissende geur en reinigende werking.
 • De Body Bar Eucalyptus heeft daarentegen weer een ontspannende werking en is perfect voor na een drukke dag.
 • Voor de allerkleinsten is er de Body Bar Baby, die speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid van baby's en kinderen.
 • De 2 in 1 Kids Shampoo- en Body Bar Watermeloen ruikt heerlijk zoet en maakt het voor kinderen makkelijk om 'zelluf' te douchen.
 • De Body Bar Lavendel heeft een rustgevende werking en kan helpen bij het verminderen van stress.
 • De Kokos Body Bar is dan weer perfect voor een zomers gevoel onder de douche.
 • De Jasmijn Body Bar heeft een heerlijke bloemige geur.
 • En ga zo maar door...

Naast deze vaste geuren zijn er ook regelmatig Limited Editions verkrijgbaar, dus houdt onze website in de gaten als je die niet wilt missen. Kortom, met de verschillende soorten Body Bars is er voor ieder wat wils en kun je op een duurzame manier genieten van een heerlijke douche-ervaring.

Tips voor het bewaren van een Body Bar

Als je een Body Bar hebt aangeschaft, wil je natuurlijk zo lang mogelijk van de bar kunnen genieten. Daarom is het belangrijk om de bar op de juiste manier te bewaren.

 • Om te beginnen is het verstandig om de Body Bar op een droge plaats te bewaren. Zo voorkom je dat de bar zacht wordt en gaat smelten. Een handig hulpmiddel hierbij is een zeepbakje. Hierin kan je de Body Bar opbergen en blijft hij goed droog.
 • Zorg er ook voor dat de Body Bar na gebruik goed kan drogen voordat je hem weer opbergt. Hierdoor voorkom je dat er vocht in de bar blijft zitten en gaat schimmelen.
 • Het is ook belangrijk om de Body Bar niet in direct zonlicht te bewaren. Dit kan ervoor zorgen dat de bar sneller smelt en zijn geur en kleur verliest. Bewaar de Body Bar daarom op een donkere plek.
 • Daarnaast is het af te raden om de Body Bar in een vochtige badkamer te bewaren. Hierdoor kan de bar vochtig worden en zijn werking verliezen.
 • Tot slot is het belangrijk om de Body Bar niet in contact te laten komen met water wanneer je hem niet gebruikt. Zo voorkom je dat de bar onnodig slijt en langer meegaat.

Door deze tips op te volgen, kan je nog langer genieten van jouw duurzame alternatief voor traditionele douchegels: de Body Bar.