Lottea

Gepubliceerd op 11 juni 2023 om 15:00

“Met liefde gemaakt, met liefde gegeven”


Met heel veel trots verwelkomen wij Lottea als nieuw merk in ons assortiment. Lottea is thee met net dat beetje extra wat thee zo speciaal kan maken. Alle thee van Lottea is met zorg samengesteld en heeft zijn eigen unieke smaak met een al even unieke naam. Lottea thee is niet zomaar thee, maar thee met een verhaal, een boodschap. Ze zijn zo samengesteld dat ze uitstekend passen bij gelegenheden, bij momenten uit het leven.

Denk bijvoorbeeld aan “op de bank kruip”, “ik heb je lief” of “smakelijk drinken”.

De namen geven een idee voor het moment waarop dit theetje het beste past en gedronken kan worden. Deze unieke theetjes zijn daardoor uitermate geschikt om cadeau te geven (of om hem lekker zelf op te drinken 😉).  


MAAR THEE, BIJ DE GEURENTUIN?

Jazeker!

Ik kan me voorstellen dat je misschien denkt; dat is toch iets heel anders dan wat De GeurenTuin verder aanbiedt? En ja, dat klopt. Toch heb ik heel bewust gekozen voor thee als aanvulling op het assortiment van De GeurenTuin.

 

Ik houd van thee en ik niet alleen. Thee is een van de meest favoriete drankjes ter wereld en dagelijks worden miljarden kopjes van dit vloeibare ‘goedje’ gedronken. En dit is niks nieuws of iets van de laatste tijd, maar dit is al eeuwen zo. Zo lang? Ja, zo lang. 

Laat ik je meenemen naar de geschiedenis van thee.

PER ONGELUK

De (Chinese) legende gaat ervan uit dat de keizer Shen Nung tijdens een rustpauze in het bos het allereerste kopje thee gedronken heeft. Er dwarrelden enkele blaadjes van de theestruik in een pan met kokend water en dit verspreidde een aangename geur. De smaak die het water vervolgens had vond de keizer verkwikkend en hiermee was het eerste kopje thee een feit.  

DE BRITTEN & THEE 

Je zou verwachten dat, gezien het ‘Britse imago’ dat thee tegenwoordig heeft, de Britten één van de eerste Europese theedrinkers waren. Niets is minder waar. De Britten waren juist degene die het meest kritisch waren toen thee in Europa geïntroduceerd werd.

De Europeanen die het genot van een kopje thee als eerste ontdekten, waren de Portugezen. Portugese kooplui en missionarissen namen de thee als geschenk voor het thuisfront mee vanuit Azië. Maar het waren niet de Portugesen die het commerciële belang en potentie van thee inzagen. Nee, dat waren de Nederlanders. De eerste thee kwam in 1610 in Nederland aan wal, op dat moment vooral uit nieuwsgierigheid/interesse naar dit nieuwe fenomeen dat ‘thee’ heette. Maar het verschepen van grote hoeveelheden thee door de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) kwam pas later in de 17e eeuw op gang. En het was pas in de 18e eeuw dat het drinken van thee echt aan populariteit won in ons koude kikkerlandje. Op dat moment was thee echter nog een heel duur product en absoluut onbetaalbaar voor de gewone burger.

En om terug te komen op de Britten...

Zij gingen pas overstag nadat hun koning Karel Ⅱ trouwde met een Portugese prinses die een fervent theeliefhebster was. Sindsdien is er veel veranderd, want vandaag de dag zijn de Britten de meest bekende theedrinkers. Thee is niet meer weg te denken uit de Britse cultuur.


VANWAAR DIE BEWUSTE KEUZE VOOR THEE?

1. De GeurenTuin voegt graag producten toe die het lichaam maar zeker ook de geest verzorgen. En thee is goed voor beide. Verschillende culturen hebben theeceremonies waar thee drinken verheven is tot een kunstvorm of een speciaal moment van de dag.

  • Zo bestaat de Japanse theeceremonie uit een serie vaststaande handelingen die achtereenvolgens verricht worden zodat optimaal genoten kan worden van de thee.
  • In Engeland en Ierland is het ‘Afternoon tea’ - moment een traditie en gewoonte.
  • Maar ook in Nederland worden inmiddels verschillende theeceremonies gehouden waarbij de volle aandacht wordt besteed aan het ruiken, proeven en ervaren van de thee.

Naast thee ervaren door het te drinken, kan thee ook helpen bij een legio aan klachten of problemen zoals bijvoorbeeld je wallen laten verdwijnen door kamille thee, je gezicht reinigen met groene thee, brandnetel thee voor het verzachten van haar en het tot rust brengen van een droge of geïrriteerde hoofdhuid.

 

2. En daarnaast, omdat thee gewoon ook ontzettend lekker kan ruiken. Vooral de theetjes van Lottea hebben allemaal, naast een eigen unieke smaak en naam, ook een eigen unieke geur. En zoals jullie weten, is geur iets wat heel belangrijk is in mijn leven. Geur laat me voelen, beleven en herinneren. Geur laat me leven, ervaren en waarderen. Precies om die reden denk ik dat thee juist ontzettend goed past binnen het De GeurenTuin-assortiment.

Ervaar het zelf, ik daag je uit 😉

 


Wat vond je van deze blog? Laat het me weten in de comments.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.