Hoe het begon

Gepubliceerd op 2 augustus 2022 om 15:00

Op enig moment de afgelopen week keek ik terug naar het begin van De GeurenTuin. Ik stond op het punt een gesprek aan te gaan met de ‘coach’ van de SEO-cursus die ik de laatste twee weken gevolgd had. Ik verwachtte vragen in de trant van: Wat wil je bereiken de komende maanden? Waar sta je nu met jouw bedrijf? Dit waren precies de vragen die hij vervolgens stelde, maar daar wil ik het eigenlijk nu niet over hebben.

Want ineens keek ik terug naar het pad wat ik had afgelegd, de weg van parfumgebruikster naar eigenaresse van een heuse geurwebshop. Wie had dat nou 2 jaar geleden gedacht? Dat ik (IK!) een webshop zou gaan beginnen? Ik in ieder geval niet, mijn man niet en mijn ouders ook niet. Eerlijk gezegd vraag ik me af wie eigenlijk wel?

Hoe ben ik hier eigenlijk verzeild geraakt?

In 2019 maakte ik de keus om als 39-jarige opnieuw te gaan studeren. Best een stap met een gezin en een baan als verloskundige en echoscopiste. Die baan als verloskundige hield ik dan ook niet zo lang vol in combinatie met een fulltime universitaire studie en een gezin. Als echoscopiste met 4-6 uur werken per week heb ik het nog 3 jaar (naast mijn studie) uitgezongen. Op het moment val ik af en toe in bij vakanties maar verder even niet meer.

 

Ergens in 2019-2020 kwam ik in contact met Federico Mahora (FM) producten en ik was ontzettend enthousiast. Een passie voor parfum heb ik altijd gehad, maar gezien de prijzen (iets met studeren en weinig geld) had ik die hobby op een laag pitje staan. Met Federico Mahora was het echter mogelijk die passie nieuw leven in te blazen. Wat fijn, een betaalbaar alternatief. En wat voor een alternatief. Heerlijke geuren die nog lang blijven hangen ook. Ik was helemaal in mijn nopjes. Degene die mij kennis had laten maken met de producten zei nog dat ik zelf ook zou kunnen gaan promoten. Maar dat zag ik op dat moment totaal niet zitten. In de spotlights op social media? Video’s met instructies opnemen of (nog meer ieks) een LIVE organiseren op facebook of instagram. Echt niet, dat durfde ik niet. En daarnaast met een studie had ik het al druk genoeg. No way!

Zelf promoten of niet?

Inmiddels zijn enkele jaren verder en is het toch een beetje anders gelopen. Want het bleef wel kriebelen en in mijn enthousiasme over de producten vertelde ik dit als vanzelf ook aan anderen. Dus eigenlijk promootte ik al, alleen nog niet officieel. Daarom schreef ik me op 20 (of 21, dat weet ik niet meer) januari 2021 in als business partner van Federico Mahora en bedacht ik De GeurenTuin. Ik registreerde De GeurenTuin op facebook en Instagram en ging posts ontwerpen en plaatsen, waarbij ik ontdekte dat het ontwerpen van digitale content mij helemaal ligt (Inmiddels ontwerp ik naast voor De GeurenTuin ook digitale afbeeldingen/posts voor een ander bedrijf, maar daar hebben we het nu niet over).

Ik wil meer dan alleen FM!

Al onze geurkaarsen worden geleverd door The House of Opulence

In de zomer van 2021 merkte ik dat ik dat ik meer wilde, buiten alleen business partner zijn van Federico Mahora. Ik wilde echt een eigen bedrijf. Want misschien weten jullie dit (en misschien ook  niet) maar FM is een MLM:  Een multilevel marketing is een bedrijfsmodel waarbij de producten rechtstreeks aan consumenten wordt verkocht via netwerkmarketing en getracht wordt andere te werven om ook business partner te worden. En dat laatste aspect trekt me niet zo.

Ons gehele assortiment Bars en Bars Accessoires wordt geleverd door ShampooBarsNL

Ik wil graag producten verkopen waar ik achter sta, ik ben gek van parfum (joh echt?) en houd van alles wat met geur te maken heeft. Wanneer klanten meer willen weten over de producten dan word ik enthousiast en ben ik helemaal in mijn element. Ik wil klanten adviseren, helpen en tevreden naar huis laten gaan met hun aankoop. En nog belangrijker, ik wil producten verkopen waar ik achter sta. En eigenlijk wilde ik ook gewoon meer producten verkopen dan alleen de producten van Federico Mahora, want over niet alle producten van FM was ik even enthousiast. Daarom koos ik er in de zomer van 2021 voor een webshop te beginnen. Een website had ik al, maar ik wilde een échte webshop, inclusief registratie bij de KVK, inclusief belasting aangifte etc.

 

Vanaf dat moment heb ik me in de vakantie (want ja, studeren deed ik ook nog steeds) ingelezen in alles wat ik moest regelen. Ik heb een nieuwe website gebouwd, zelf ontworpen inclusief nieuwe huisstijl en ben allereerst begonnen met alle parfums in te voegen. Eenmaal terug van vakantie ging ik richting de KVK om mijn bedrijf te registreren.  

Een echte webwinkel

Het moment dat ik koos voor een webshop omdat ik een gepersonaliseerde ervaring wilde bieden aan mijn klanten.

Op 25 november ging mijn webshop dan eindelijk de lucht in. Kon ik vanaf dat moment ‘mijn klanten’ eindelijk de service bieden zoals ik het voor ogen had. En wat was ik trots. Mijn bedrijfje was eindelijk uitgegroeid tot een echt bedrijf. Geregistreerd en al, inclusief KVK en btw-nummer mét echte klanten (en dus niet alleen familie en vrienden). 😊

 

Nu moet ik eerlijk bekennen dat veel van mijn klanten moesten wennen aan het bestellen per webshop en sommigen bestellen nog steeds liever via whatsapp, per telefoon of per social media. Maar dat is niet erg. Feit blijft dat ik ook inmiddels nieuwe klanten aantrek omdat ik een webshop heb die voor iedereen bereikbaar is, dus ook voor de mensen zonder social media. Daarnaast kan ik sinds dat ik de webshop heb, zelf ook op zoek naar nieuwe merken. Zo heb ik The House of Opulence Geurkaarsen aan het assortiment toegevoegd en iets meer recent de Shampoo Bars van ShampooBars.nl. Deze laatste collectie loopt als een speer, maar daarover binnenkort meer!

Voor nu wil ik afsluiten met dat ik door het starten van deze webshop in ‘ultieme geursensaties’ mijn ei kwijt kan, mijn creatieve geest zijn gang kan laten gaan maar vooral dat ik hiermee mensen een fijne geurbeleving geef zodat zij weten: Bij De GeurenTuin word je goed geholpen en staat iemand met een passie voor geur en goede service voor je klaar.

 

That's me!     

 


Wil je ervaren wat De GeurenTuin je kan bieden? Heb je een vraag of wil je een DEMO-party boeken? Laat hieronder een reactie achter of neem contact op via onderstaand telefoonnummer: 

 

06 83 61 25 72


Wat vond je van deze blog? Laat het me weten in de comments.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.