Ontwikkelingen

Gepubliceerd op 12 november 2023 om 11:00

Gek eigenlijk, toen ik begon als business partner bij FM (Federico Mahora) had ik NOOIT kunnen bedenken dat ik nu een echt eigen bedrijf zou hebben. Een bedrijf waar ik continu op zoek ga naar nieuwe ideeën en producten.

Voorbeeld Eigenlijk best leuk

Zo heb ik recentelijk verschillende accessoires toegevoegd aan het assortiment, zoals de beauty- en spirituele accessoires. Het idee voor de beauty accessoires komt voort uit een specifieke aanvulling van de badkamer accessoires (spiegels en make-up tasjes). De spirituele accessoires zijn weer gelinkt aan de etherische oliën. Daarnaast wil ik nog meer gaan doen met het gedeelte ‘Tuin’ in de (merk)naam van De GeurenTuin. Van daar komt ook een gedeelte van de interesse voor de kracht van etherische oliën. Minder werken met synthetische ingrediënten en meer werken met natuurlijke ingrediënten.


DE KRACHT VAN DE NATUUR

Persoonlijk ben ik altijd op zoek naar de kracht die de natuur me geeft. Misschien wat minder spiritueel (daar heb je hem weer) dan dat je nu op het eerste gezicht denkt, maar ik geloof heilig in dat ‘in de natuur’ tijd doorbrengen goed is voor lichaam en geest. Ons jachtige bestaan zorgt er alleen voor dat we daar nauwelijks aan toekomen, mijzelf inclusief. Ik merk dat ik het wel steeds belangrijker begin te vinden om dicht bij mezelf en mijn eigen gevoel te blijven. Daar moet ik dan wel bewust tijd voor vrijmaken. Daarvoor hoef ik overigens niet persé de natuur in. Ik merk dat een etherische olie in de vernevelaar ook erg goed werkt of bij lekker weer lekker buiten in de tuin zitten met het geluid van vogeltjes en het gezoem van de bijen op de achtergrond (al helpen de voorbijrijdende auto’s daar niet altijd bij 😉).

Vrouw die in het bos wandeltt

CREATIVITEIT

Om even verder te borduren op dat laatste, dat lekker in de tuin zitten, ben ik op dit moment bezig met het uitwerken van een idee om leuke accessoires voor in de tuin te maken. Ja je leest het goed, maken, zelf maken. Want eigenlijk ben ik best creatief wat zich in mijn privéleven uit in fotografie, digital design, scrapbooking, handwerken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu moet ik eerlijk bekennen dat mijn ideeën niet altijd gelijk goed uitpakken. Het is echt een afwisseling van ‘Uhm, dit werkte toch niet zo goed’ versus ‘Oh eigenlijk best leuk geworden’. Gelukkig kan ik daar zelf ook hard om lachen.

Daarnaast werkt het natuurlijk ook zo (dat vertel ik mijn studenten* dagelijks, dus zo moet ik het zelf ook zien). De meeste vaardigheden/projecten/handelingen (etc.) die je voor het eerst doet gaan niet gelijk 100% zoals je gepland had. Het begint allemaal met een idee.  Vervolgens ga je kijken wat je kunt doen met dit idee en maakt je een planning. Dan verzamel je alles wat je nodig hebt en ga je aan de slag. En dan werkt het… of niet. 

Voorbeeld van product in ontwikkeling
Voorbeeld van product in ontwikkeling.

Wanneer het niet werkt, is dat niet erg. Door Fail & Error leer je juist weer. Ik evalueer waar het misging en wat ik een volgende keer (want die komt er zeker) anders moet doen om te zorgen dat het dan wel slaagt. Op de foto’s zijn mijn meest recente pogingen te zien :D, waarvan 1 ontwerp het heeft gehaald tot mee mogen naar de markt en plaatsing in de webshop. Het andere design zal nog verder doorontwikkeld moeten worden. Daar ben ik nog in de evaluatiefase: hoe kan ik het een volgende keer beter aanpakken?

Wanneer ook dit 2e idee een succes is geworden, denk ik dat ik binnen De GeurenTuin meer ga doen met mijn creatieve kant. Want werken met Geur én Creatief bezig zijn, dat is toch wel een Win-Win situatie.

En jij, van welke ‘werk’-combinatie word jij gelukkig?

 

 

 

*Ik werk naast De GeurenTuin ook als docent aan de Radboud Universiteit


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vond je van deze blog? Laat het me weten in de comments

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.