Top 10 Heren- en Damesparfums

Gepubliceerd op 4 juli 2024 om 15:00

Altijd handig zo'n lijstje met top 10 Heren- en Damesparfums. Een parfum top 10 is een lijst die je een verscheidenheid aan geuren brengt. Met behulp van deze lijst kun je mogelijk (op basis van je eigen persoonlijkheid en jouw voorkeur voor geur) jouw ideale parfum uitkiezen. Maar vooraleer je de lijst kunt gebruiken is het belangrijk om jezelf eerst bewust te zijn (of worden) van je geurvoorkeuren. 


WAAR BEGIN JE?

Sommigen van ons zijn zich bewust van geur en hebben hun favoriete parfum al gevonden. Anderen kunnen genieten van verschillende parfums, ongeacht of ze een favoriet hebben of niet.

Maar wat nou als je helemaal geen enkel idee hebt qua voorkeuren? Waar begin je dan? Hoe vind je je favoriete parfum? Ofwel het parfum dat het beste past bij jou als persoon?

Er is eigenlijk maar 1 antwoord mogelijk op deze vraag en dat is:

Ervaren..


DOOLHOF

Met het huidige aanbod in parfums kan dat voelen alsof je in een doolhof aan geur terecht bent gekomen. En dat snap ik helemaal! Ondanks het feit dat je bepaalde geurfamilies hebt (zie blog Geurnoten en -families), is de keuze in parfum eindeloos. Of, zo kan het voelen.

Vooraleer je begint met het ervaren/testen van parfums, is het handig om jezelf eerst af te vragen:

Houd je van de geur van

  • fris beddengoed?
  • zilte zeelucht?
  • bloemen?
  • een kruidenmarkt?
  • een bos?
  • een bergweide?
  • citroenen en sinaasappels?

Of is het een combinatie van verschillende geuren?


ABRACADABRA

Kortom, in welke geurfamilie(s) ligt je geurvoorkeur? Pas als je dit weet kun je je wat dieper onderdompelen in de keuze voor een parfum. Vanaf dat moment is het zaak om je reukorgaan in te zetten. Ga testen in de parfumeriewinkel of vraag een demo party van De GeurenTuin aan, waarin je verschillende geuren live kunt ruiken. Weet je al een beetje welke richting je op wilt of heb je met behulp van onze parfumlijst een aantal parfums op het oog? Dan kun je ook een sample pakketje bestellen.

Mocht dit nog steeds allemaal abracadabra voor je klinken, dan kun je ook kiezen voor 1 van de favorieten van Federico Mahora (FM). Hieronder vind je eerst de Top 10 van FM's meest verkochte Herenparfums gevolgd door de Top 10 van FM's meest verkochte Damesparfums.


TOP 10 FM-HERENPARFUMS

Nr 52 ~ heeft een frisse fruitige geur, gecombineerd met een wat kruidige warme basis. In dit parfum vind je de onder andere de aroma’s van appel, bergamot, mint, lavendel, jasmijn, kaneel, kruidnagel en musk. Een prima parfum voor allerhande gelegenheden.

Nr 56 ~ prikkelt de zintuigen omdat hij hout met bloemen combineert tot een unieke en onderscheidende geur. Aroma’s die in dit parfum gecombineerd worden zijn onder andere grapefruit, lavendel, kamperfoeli, framboos, anjer, cederhout, hars en jeneverbes. Het perfecte parfum voor de eigenzinnige man.

Nr 64 ~ is een sensueel, mysterieus parfum met oriëntaalse aroma’s. In dit parfum vind je de volgende aroma’s terug: mandarijn, cederhout, anijs, rozemarijn, olijfboombloemen, musk, guaiacum en tonkaboon. Een prima parfum voor de moderne man.

Nr 199 ~ straalt luxe uit en hij behoort tot de kruidige parfums. Buiten dit kruidige aroma, bevat dit parfum ook houtige aroma’s.  De geur van dit parfum bestaat uit mandarijn, pepermunt, kaneel, leer, Turkse roos en Kardemom.

Nr 301 ~ geeft een energiek en krachtig gevoel. Het heeft een houtig aroma en bevat daarnaast onder andere aroma’s van mandarijn, citroen, ceder, koriander en amber. Dit parfum pas bij de moedige en krachtige man. 

Nr 457 ~ symboliseert een onoverwinnelijk gevoel door de combinatie van kracht en frisheid. De geur van dit parfum komt overeen met een frisse zeebries aangevuld met aroma’s van grapefruit, mandarijn, jasmijn en laurierblad. En ook de houtige amber en patchoeli zijn in dit parfum terug te vinden.

Nr 471 ~ lijkt op de 199, maar geeft een dieper en meer intenser gevoel. Het parfum bevat de aroma’s van tabak en mirre en dit maakt dat dit parfum geschikt is voor de man die niet bang is om op te vallen.

Nr 472 ~ straalt succes en macht uit. Het parfum bevat aroma’s van bergamot, zwarte bes, limoen, appel, ananas en nog enkele basisnoten van musk, patchoeli en ceder. Een parfum dit prima past bij de man die leiderschap en vastberadenheid wil uitdrukken.

Nr 473 ~ is een ruige rebelse geur voor de mysterieuze man. Het parfum bevat aroma’s van bergamot, roze peper, amber, lavendel, patchoeli, vetiveria en droog hout. Dat maakt dit het perfecte parfum voor de man die zijn eigen pad kiest.

Nr 815 ~ belichaamt de perfecte combinatie van frisheid en sensualiteit, waardoor de man die dit parfum draagt, als vanzelf in het middelpunt van de belangstelling terecht komt. Het parfum trekt als een magneet de aandacht en bevat onder andere aroma’s van tijm, bergamot, grapefruit, citroen, appel, kaneel, peper, vanille, lavendel, geranium, amber, musk en ledernoten.


TOP 10 FM-DAMESPARFUMS

Nr 10 ~ is een zoet en vrouwelijk parfum. Het is een zoete en fruitige geurmix met onder andere aroma’s van mandarijn, champacabloemen, jasmijn, roos, amarnanthout, braam en musk. Dit parfum is uitermate geschikt voor de vrouw die van luxe en verfijning houdt.

Nr 20 ~  is een verleidelijk en sensueel parfum dat boordevol frisse en zoete aroma’s zit. De bloemenweelde uit dit parfum komt je tegemoet en maakt dat negatieve energie omgezet wordt in positieve energie. Het parfum bevat, naast de basisnoten van musk en patchoeli, de bloemenaroma’s van roos, fresia, magnolia en orchidee. Met dit parfum laat je zeker te weten een onvergetelijke indruk achter op iedereen die je ontmoet.

Nr 81 ~ is een onschuldig en tegelijkertijd excentriek parfum. Het parfum bevat heldere en verfrissende topnoten van appel, frisse komkommer en magnolia, aangevuld door aroma’s van lelietjes-van-dalen, roos, viooltje, sandelhout en amber. Een fijn parfum voor de vrouw die zich sexy wil voelen.

Nr 313 ~ geeft je een luxueus en verleidelijk gevoel. Het parfum bestaat uit frisse en zoete aroma’s die na enige tijd overgaan in de meer sensuele geuren van patchoeli en honing. Het parfum opent met de geuren van citroen en framboos, waarna de hartnoten van oranjebloesem en jasmijn zich laten waarnemen. Een perfect parfum voor de vrouw die zich zowel verleidelijk als meedogenloos wil voelen.

Nr 362 ~ is een elegant parfum. Het heeft zowel een intense als magnetische aantrekkingskracht. Deze aantrekkingskracht wordt veroorzaakt door een geur die weelderig en tegelijkertijd zacht van aard is. De betreffende aroma’s zijn onder andere jasmijn, heliotroop, roos, freesia, patchoeli, vanille, ambroxide en houtachtige noten. Het parfum voor de vrouw die een beetje extra kracht nodig heeft.

Nr 366 ~ geeft daadkracht aan de vrouw die dit parfum draagt. Verlangens worden vervuld met dit warme en verleidelijke parfum. Roze peper, oranjebloesem, peer komen als eerste tot uiting na aanbrengen op de huid, gevolgd door de bloemachtige koffiegeur die de adrenaline van de draagster een rebelse boost geeft. De geuren van patchoeli en vanille maken dit parfum af en zorgen voor een sexy en stoer gevoel. 

Nr 413 ~ is een bloemig en zeer zoet parfum met een lichte fruit noot. Dit parfum symboliseert vrijheid en geluk en zorgt dat je je vrolijker gaat voelen. De aroma’s van dit parfum bevatten zwarte bes, peer, iris, jasmijn, oranjebloesem, patchoeli en vanille. Voor vrouwen die een energiek en flirtend gevoel willen hebben is dit het ideale parfum.

Nr 846 ~ is een charmant en bedwelmend parfum. Het heeft een scherp randje en is tegelijkertijd elegant. Extravagant, zo kun je dit parfum zeker noemen! Bloemig en sensueel met aroma’s van mandarijn, peer, rood fruit, jasmijn, oranjebloesem, witte peper, karamel, melkachtige noten, amber en musk. De vrouw die dit draagt zal niet snel worden vergeten. 

Nr 847 ~ is een tijdloos en elegant parfum dat de persoonlijke stijl benadrukt. Het heeft een vriendelijk en sereen karakter. Dit parfum is een bloemig en houtig parfum met een fruitige bovennoot. Zo bevat dit parfum aroma’s van mandarijn, ylang-ylang, peer, rood fruit, abrikoos, cederhout, oranjebloesem, jasmijn, vanille, amber en musk. Geeft de draagster het gevoel dat zij de wereld verder kunnen ontdekken.  

Nr 937 ~ zorgt voor een nieuwe dimensie in de persoonlijkheid van het vrouwenparfum. Een intens en onverzettelijk parfum voor de zelfverzekerde vrouw die "ja" durft te zeggen. Dit parfum opent met kruidige noten van roze peper, aangevuld met fruitnoten van stralende peer en zwarte, als een explosie van adrenaline en lef. Na enige tijd komen de roos, heliotroop en jasmijn tot uiting, die het parfum een krachtige geur geven. De sensuele noten van vanille en cederhout maken dit parfum af. Dit parfum ontketent passie in de vrouw die dit parfum durft te dragen.

Al deze parfums zijn meer dan alleen geuren; ze zijn een uitdrukking van identiteit en stijl. Elk met een eigen verhaal en karakter, klaar om deel uit te maken van jouw persoonlijke collectie. Ontdek welke geur het beste bij jou past en laat je meeslepen in de wereld van parfum. ♥


Wat vond je van deze blog? Laat het me weten in de comments

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.