“Blood of the gods”

Gepubliceerd op 4 april 2023 om 15:00

Aloë Vera staat bekend om zijn vele goede eigenschappen. Neem bijvoorbeeld het verkoelend effect dat de gel, verkregen uit zijn bladeren, heeft op onze huid bij zonnebrand. Maar Aloë Vera heeft nog veel meer positieve eigenschappen. Meer weten? Lees vooral door.


Oorsprong

Om bij het begin te beginnen. Waar komt de Aloë Vera plant eigenlijk vandaan? De Aloë Vera plant kent zijn oorsprong in het Caribische gebied en Afrika. De Aloë Vera is een tropische vetplant en hij bestaat voor 99% uit water. De overige 1% zit boordevol bioactieve stofjes zoals vitamines, mineralen, antioxidanten, aminozuren, bijzondere suikers, salicylzuur en nog een aantal. Deze stofjes zijn enorm goed voor ons lichaam.

De oude Egyptenaren gebruikten Aloë Vera 5000 jaar geleden al als verkoeling op de huid, bij schaafwonden of bij andere huidaandoeningen. Dat is dan ook de reden waarom zij Aloë Vera gel omschreven als “Blood of the gods”. Wanneer je de dikke bladeren van de Aloë Vera plant doorsnijdt, komt een verkoelende heldere gel en een gelig sap tevoorschijn. Deze heldere gel verfrist en verzacht, maar het gele sap daarentegen kan de huid juist irriteren. Gebruik deze dus niet.

De gel in de bladeren van de Aloë Vera gel werkt verkoelend.

OVERIGE FUNCTIES

Drankjes

Misschien ken je het al wel? Het zomerse drankje met Aloë Vera erin? Het zou goed zijn voor je spijsvertering, het zou helpen bij het afvallen en het zou je immuunsysteem verbeteren. Helaas is hier weinig wetenschappelijke bewijs voor gevonden. Wat wel gezegd kan worden, is dat het in de zomer een goede dorstlesser is op een warme dag. Kijk wel uit met drankjes gemaakt van de pure plantengel of Aloëhars, deze zijn echt niet gezond voor je. Kies in plaats daarvan voor drankjes op basis van poeder of essentie.

Anti-roos

Er lijken aanwijzingen te zijn dat Aloë Vera roos zou verminderen. Gebruik Aloë Vera (30%) daarvoor tweemaal per dag over een periode van 4 tot 6 weken.

Cosmetica

Dat Aloë Vera gel een verkoelend effect is dus een bekend fenomeen, maar hoe werkt dit? Aloë Vera bevat verschillende stoffen die een ontstekingsremmende en bacteriële werking hebben. Ook zijn er studies die zeggen dat Aloë Vera de collageen-aanmaak stimuleert en de elasticiteit in de huid kan verbeteren, waardoor de fijne lijntjes in het gezicht verminderen: Een anti-aging effect dus. Het is om deze redenen dat Aloë Vera tegenwoordig aan steeds meer cosmetica wordt toegevoegd.

Kies voor een Aloë Vera plant in je huis.

Maar

Ja, er is een maar. De eigenschappen van Aloë Vera lijken veelbelovend, maar deze eigenschappen zijn er vooral wanneer gebruik wordt gemaakt van Puur Aloë Vera gel, de gel direct uit de plant dus. Maar de gel in je verzorgingsproducten is vaak bewerkt of gefilterd voordat het toegevoegd. Daardoor zit in een verzorgingsproduct vaak slechte, verdunde of bewerkte Aloë Vera, waardoor de effecten van Aloë Vera gel niet of nauwelijks waarneembaar zijn. Wil je 100% zeker zijn dat je alle goede eigenschappen van de Aloë Vera plant kunt gebruiken?

Zet een Aloë Vera plant bij je in huis

Buiten de gel heeft het houden van een Aloë Vera plant in huis namelijk nog meer voordelen. De Clean Air Study van NASA laat bijvoorbeeld zien dat de Aloë Vera plant luchtzuiverende eigenschappen heeft. Heel wat leuker om naar een Aloë Vera plant te kijken dan naar een elektrische luchtzuiveraar. Daarnaast heeft de plant maar weinig water nodig. Dit komt omdat het een vetplant is, wat betekent dat ie zijn water opslaat in zijn bladeren voor later gebruik. In de zomer komt dit neer op 1 keer per week water, in de winter is het zelfs maar 1 keer per maand water. Het best komt de Aloë Vera tot zijn recht in half zon, half schaduw. Wanneer je de gel wilt gebruiken, hak je een blad aan de onderkant vlakbij de stam af. Druk daarna de gel uit het blad en gebruik dit. Pas wel op dat je dit niet te vaak doet: Een Aloë Vera plant is een slow-groeier, dus de plant heeft tijd nodig om te herstellen.


Wat vond je van deze blog? Laat het me weten in de comments.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.